dissabte, 3 de gener del 2015

Taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és una classificació establida pel seu propi creador Benjamin Bloom i els seus col·laboradors. 



Aquesta classificació està formada per una sèrie d'habilitats i processos del pensament que apareixen en les activitats educatives. Aquestes habilitats estan ordenades de manera jeràrquica, per tant si alguna de les inferiors no està dominada, no podrem arribar a les superiors. Amb aquesta classificació es vol veure després d'haver passat l'época d'aprenentatge si s'han adquirit nous coneixements o no.

A partir d'aquesta classificació apareixen tres dominis:


  • Domini cognitiu
  • Domini afectiu
  • Domini psicomotor


A les classes de GTIC vam seguir el model de la Taxonomia de Bloom Digital, nom que va rebre aquesta Taxonomia el 2008 amb l'implicació de les TIC a les escoles. Durant la classe de GTIC vam classificar les nostres activitats en les habilitats que segons Bloom havien d'haver-hi en la seva Taxonomia, que eren les següents:




  1. Recordar: Vam associar aquesta habilitat cognitiva amb el nostre seguiment de comunciadors en xarxa ja que tant Twitter com Facebook ens feien recordar tot allò que el comunicador/a redactava. Alhora, vam parlar de que les etiquetes d'un bloc també ens fan recordar.
  2. Comprendre: Un punt molt important que sempre ens recorden a classe, ja que abans d'utilitzar o transmetre una informació, primer la hem de comprendre, saber que és allò del que volem parlar o escriure.
  3. Aplicar: En GTIC hem aplicat totes les instruccions i tècniques que ens han donat, com per exemple com col·locar un canal RSS.
  4. Analitzar: Vam analitzar el text de Nadal, ja que si no haguéssim analtzat bé cada punt i cada parentesc entre familiars, sens hagués fet impossible fer el nostre mapa conceptual amb el programa Bubbl.
  5. Avaluar: Hem hagut d'avaluar si un comunicador era bó o no segons les seves públicacions, la seva manera d'expressar-se, d'arribar a la gent, etc.
  6. Crear: En GTIC hem creat des de mapes conceptuals, videos amb l'editor de video, Booktrailer, Sites i per què no? El nostre propi bloc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada