diumenge, 30 de novembre del 2014

Desenvolupament de l'infant

M'agradaria compartir amb vosaltres la conclusió d'un treball d'educació física dedicat al desenvolupament de l'infant. Aquest treball l'he fet amb les meves companyes de grup Ana Román, Asunción Perez i Estefania Ruiz. Crec que la conclusió reflexa perfectament el que pensem sobre aquest tema. 

Podem afirmar que l’educació física ésimprescindible en el cercle evolutiu del nen, ja que permet treballar i assolir tots els àmbits del seu desenvolupament. Com a futures professores, ens seria gratificant veure el progrés que van adquirint els nostres alumnes i també disposaríem de recursos per si algun moment l’infant tingués alguna dificultat, poder provocar en ell un estímul i arribar a l’objectiu establert. És important per poder aconseguir que l’infant assoleixi els objectius tenir una bona programació, amb unes activitats adients i un material adequat. 
A través de la motricitat es va conformant la personalitat i la conducta del nen, per aquest
motiu creiem que l’educació física és la matèria més completa. Cal motivar en tots els àmbits a l’infant des de els aspectes més bàsics (els cinc sentits) fins arribar a altres més complexes (conducta adaptativa) com ens mostra en la Piràmide de Desenvolupament de Lázaro y Berruezo. Per això, cal innovar, adaptar-nos a cada infant. Una bona manera de fer això seria no tenir una programació fixa any rere any, sinó buscar l’estimulació de tots els nens i nenes de forma individual. 



És totalment cert que els temps han canviat i amb ell les persones. És per això que Lewis Carroll en Alicia en el país de las maravillas ens ho recorda, quan el protagonista li verifica a l’oruga “... por lo menos sé quién era yo cuando me levanté esta mañana, pero me parece que debo haber cambiado varias veces desde entonces”. Això vol dir que la capacitat evolutiva és una característica pròpia del ser humà i que durant l’etapa d’infantil és quan en menys temps es desenvolupen en l’infant uns grans canvis que marcaran la resta de la seva vida. També cal dir que com a futures docents no podem aferrar-nos en models educatius del passat sinó que hem d’evolucionar a altres models que tinguin gran contingut de treball.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Viquipèdia



Viquipèdia és una enciclopedia lliure la qual està editada colaborativament. Consta de més de trenta set milions d'articles en més de dues-centes vuitanta set llengües, articles que han sigut redactats per voluntaris d'arreu del món. 

Viquipèdia ha estat traduida en gran quantitats d'idiomes. Tothom pot editar un article per millorar-lo, pot traduir-lo, corretgir faltes, classificar-los en temes o modernitzar-lo si ja no està adequat a l'actualitat. Per tant és un lloc web on hi participa infinitud de persones. Però només les persones que estàn registrades poden crear articles en la versió d'anglès, eliminar articles que creguin que no són útils o ben redactats i fins i tot bloquejar pàgines. 

Viquipèdia s'ha convertit en una de les fonts triades arreu del món per recollir informació per estudiar o realitzar treballs, però s'ha de tenir molt en compte, ja que Viquipèdia, tot i ser una molt bona font d'informació no és cent per cent fiable. El fet de que tothom pugui ser capaç de redacatar o editar un article, provoca que pugui haver-hi errors comès sense cap intenció o fin i tot per fer ''vandalisme''. Hi ha hagut casos d'aquests vandalismes on algunes persones canvien informacions de la Viquipèdia per informacions falses i fins i tot grosseries. Per sort les edicions que es fan a aquest lloc web han de ser revisades eventualment, cosa que provoca observar aquest vandalisme i automàticament eliminar-lo.
Tot i així, en comptes d'agafar la informació directamente de Viquipèdia com a primera i única opció, seria aconsellable comprovar aquesta informació amb altres fonts com poden ser llibres, documentals etc. 

Viquipèdia ha guanyat la popularitat arreu del món ja que es troba entre els deu llocs web més utilitzats i és considerada la enciclopèdia lliure més gran del món. Gràcies a Viquipèdia podem accedir a gairebé qualsevol informació que necessitem amb només uns sols clicks. 

dilluns, 24 de novembre del 2014

Contes motors

Bon dia lectors! Avui vull compartir amb vosaltres una sessió d'Educació Física. El tema principal de la classe va ser ‘’els contes motors’’. Abans de començar m'agradaria recordar que els contes motors són contes jugats, vivenciats de manera col·lectiva, són narrats i tenen l’ajuda de la musica”


Per aquesta sessió, cada grup va haver de preparar-se un conte motor en concret. Aquest conte tractava d’uns indis que feien una sèrie d’activitats durant el seu dia a dia. Avui us explicaré un en concret.


Mentre el primer grup preparava el material necessari, les demés vam formar una rotllana per parlar del que havíem pensat quan assajàvem o planejàvem com fer el conte. La conclusió a la que entre totes vam arribar, va ser que fins que no vam endinsar-nos en el conte, no ens vam adonar de la veritable dificultat que tenia. Molts cops pensem que la paraula ‘conte’ és igual a una activitat fàcil i ràpida, i en aquesta classe ens adonaríem de l’error comès al pensar això.


Un cop llest el material, el primer que vam fer va ser verbalitzar-lo:Què hi ha al gimnàs?’’, aquesta va ser la pregunta. En el gimnàs trobàvem matalassos, pitralls, sticks de hockey, cordes… ‘’Què creieu que farem amb aquest material’’?, va ser la següent pregunta.
Amb això ens vam adonar que abans de portar als infants al conte, hem d’aconseguir que entrin en contacte amb tot allò que veuen al seu voltant, que sàpiguen que material hi ha, quin paper pot tenir en el conte…


Seguidament ens vam posar els pitralls blaus, ja que segons les professores del grup B1 tots els indis porten aquesta vestimenta. Abans d’iniciar el nostre viatge com a indis vam dirigir-nos a la zona de ball, on vam aprendre la dansa tradicional dels indis. Gràcies a l’explicació dels passos de la coreografia, vam adonar-nos que sempre ha d’haver feedback amb els infants, ja que potser ells no són capaços de reconèixer que no han seguit bé els passos. Per això és bo realitzar preguntes: Ho heu entès? Us enrecordeu del pas següent?


Després de ballar la dansa tradicional com bons indis, vam anar a caçar amb els nostres cavalls. Vam agafar els sticks de hockey, que representaven els nostres apreciats cavalls i vam dirigir-nos cap a les muntanyes. En mig d’aquesta activitat vam jugar al joc dels grups: cada cop que les professores deien grups de…. havíem d’ajuntar-nos amb el número de companys que elles decidien.


Quan vam arribar als matalassos (que representaven les muntanyes) vam deixar els nostres cavalls al estable, ja que s’havia fet de nit i havíem de pujar les muntanyes. Per pujar, cada companya es va haver de col·locar les ulleres negres, per no veure absolutament res i així haver de confiar en les indicacions de les companyes per pujar el matalàs empinat.


Després de pujar l’alta muntanya, vam haver de creuar un llarg riu. Aquest riu estava limitat per dues cordes, i amb les xanques, havíem de creuar-lo sense caure. Al acabar aquesta activitat ens vam adonar que gairebé ja s’havia acabat el recorregut i encara quedava estona de classe. Aquest va ser el moment d’improvització. Com ens va explicar la Dolors no sempre hem de seguir el guió tal i com està escrit. Hem de calcular molt bé el temps i la duració de les activitats, i si no ho fem bé, iniciem una activitat improvitzada i tot solucionat. L’activitat proposada va ser ‘’el joc dels bolets’’.  


L’última activitat del conte motor tractava de gràcies a una gran tela, fer veure que tots els indis estàvem dintre d’una cova, enlairant i deixant anar la tela, fins finalment, quedar-nos adormits a dins. Una molt bona activitat per a que els infants es relaxin després d’un conte mogut i acabin tranquils les activitats.


Per acabar la sessió vam tornar a fer una rotllana on vam parlar sobre que ens havia agradat, que pensàvem del conte motor explicat, que s’havia de millorar, etc... Vam arribar a diferents conclusions. Creiem que el conte ha de tenir una continuïtat, per a què els nens no s’avorreixin o desconectin de l’activitat, s’ha de tenir recursos preparats per si alguna activitat falla, exemplificar l’explicació de les activitats per aclarir dubtes entre els nens, no donar el material abans de començar l’activitat, ja que això fa que els infants es distreguin, aprofitar bé l’espai…

Us comparto el vídeo que vam fer durant tot el conte motor, espero que el gaudiu!








diumenge, 23 de novembre del 2014

Editor de Youtube

Com tothom sap, Youtube és la pàgina web de videos per excel·lència, és per això que aquest lloc web no només ens permet pujar videos nostres o visualitzar i descarregar-nos d'altres, sinó que a més a més ens permet editar i crear videos dins de Youtube per posteriorment pujar-los al nostre canal. Aquesta eina que ens ofereix Youtube és l'anomenat EDITOR DE YOUTUBE.




Aquest editor té una biblioteca on apareixen els videos que has pujat al teu canal de youtube, per si es vol utilitzar algún. És a dir que si els videos no estàn pujats a youtube no es poden utilitzar. També disposa d'una llarga llista de cançons lliures de drets d'autors i molts efectes de transició per col·locar-los entre les fotografies o videos escollits.  
A més a més també et permet editar la brillantor de la fotografia, el contrast, insertart títols...

Avantatges de l'editor de Youtube

  • Accés des de qualsevol ordinador 
  • Els videos es poden compartir amb tothom des del mateix editor
  • Fàcil d'utilitzar
Desavantatges de l'editor de Youtube
  • Es necesita connexió a internet per utilitzar-lo
  • Si la connexió no és bona els videos triguen en pujar-se
  • Si es vol fer una gran edició potser trobem pocs recursos o molt bàsics

A continuació us deixo un tutorial on en només deu minuts sabreu com utilitzar de manera fàcil i ràpida l'editor de Youtube:


dijous, 20 de novembre del 2014

Apreciar allò que la vida ens dóna

Avui m'agradaria sortir del meu estil clàssic d'entrades. Avui vull deixar els conceptes i passar-me a les emocions... Aquest canvi és resultat d'un video que he trobat per Youtube, un video que m'ha fet plorar d'emoció i plantejar-me moltíssimes coses. Crec que hem d'aprofitar la vida que tenim, la sort d'estar vius, tots els fets bons que ens passen dia rere dia, ja que en qualsevol moment això pot finalitzar. Amb aquest video he entès que hi ha persones que veritablement lluiten per superar obstacles el triple de durs dels que jo visc. Avui m'agradaria mostrar-vos aquest video per aconseguir que us emocioneu tant com jo ho he fet, per aconseguir fer-vos replantejar si queixar-nos o plorar per coses amb solució és la millor manera de créixer com a persones. Si ella viu la seva vida amb aquest optimisme i amb aquestes forçes i ganes de seguir endavant, no creieu que nosaltres hauriem de prendre exemple?

Gaudiu:

PowerPoint

PowerPoint és un famós programa per realitzar presentacions. Aquest programa és molt utilitzat tant en terreny comercial, educatiu, etc. Les presentacions de PowerPoint es caracteritzen per ser esquemàtiques, amb poca lletra, amb videos i/o imatges i fàcils d'entendre. Una característica d'aquest programa són les animacions, cosa que pot animar la conversació amb algún moviment de lletra o imatge.

Tot i ser un programa conegut per gairebé tothom, a classe de GTIC vam poder aprendre coses que no sabíem del PowerPoint, com per exemple els úsos que podem donar-li, que en són majoritariament dos:


1. Ús tradicional
2. Ús creatiu i multimedial


Entrant en aquest enllaç podreu accedir a un document del nostre professor Jordi Simón per saber-ne més sobre aquests dos tipus d'úsos:




Per ajudar-vos a ràpidament a utilitzar aquest programa m'agradaria mostrar-vos allò que PowerPoint permèt afegir a les seves presentacions:

Al entrar en el programa, trobarem sempre l'espai on hem de treballar, la diapositiva. La diapositiva és el lloc on hem de plasmar allò que volem que hi aparegui en la nostra presentació, la lletra, les imatges etc. A dalt de tot és on es troben totes les eines per passar de realitzar una presentació bàsica a una de ben preparada. Primerament en inici trobem les eines bàsiques per canviar la lletra, el seu color, la grandària, el tipus... A més a més trobem fletxes i altres formes per introduir-les en la nostra presentació. Al haver-hi poca lletra és molt comú utilitzar-les per unir conceptes. 




Deixant a un costat la part d'inici, si cliquem a la pestanya següent, la pestanya d'insertar, podrem observar que és allà on podem afegir-hi a la nostra presentació fotografíes, lletres de WordArt, videos i fins i tot audios. 




PowerPoint a més a més ens permet, clicant a ''diseño'', insertar fons de colors a les nostres presentacions:




Les transicions són els efectes visuals i/o sonors que apareixen entre diapositiva i diapositiva. Aquest programa ens permet utilitzar molts tipus de transicions només clicant a la pestanya de ''transiciones'' i escollint la que més ens agradi.




Les animacions, en canvi, són l'efecte visual i/o sonor que otorguem als objectes com per exemple les imatges, els videos i/o les lletres. Aquests efectes poden aparèixer a l'entrada de l'objecte o bé al final si es desitja. Per insertar una animació, clickem a la pestanya ''animaciones'' i escollim la que més ens agradi. Un cop escollida podrem triar en quin moment volem que aparegui i amb quina duració. 




Aquestes són les característiques bàsiques i principals del programa de presentacions PowerPoint, espero que us hagi servit d'ajuda! 

dissabte, 15 de novembre del 2014

SETMANA SPRE: PRÀCTIQUES P5

Per acabar la setmana SPRE, dimecres 12 i dijous 13 tots els alumnes d'educació infantil vam ser portats a diferents escoles o llars d'infants per fer unes pràctiques d'observació. 

L'activitat consistia en que cada alumne de primer estava 'apadrinat' per un alumne d'educació infantil de tercer curs, amb el qual aniriem a l'escola de pràctiques aquells dos dies per poder veure el funcionament de l'escola, el tracte amb els nens...

En la meva opinió, aquesta va ser l'activitat més bonica de tota la setmana SPRE. Vaig tenir molta sort tant amb la meva 'padrina', la Judit Esteve, que em va ajudar i explicar moltíssimes coses, com amb l'escola a la que vaig anar, l'escola CEIPM Escola Cases, una escola pública de l'Ajuntament de Barcelona que es troba al barri del Clot. 
































Concretament, vaig anar a la classe de P5, i tot i que van ser només dos dies, vaig poder gaudir de totes les activitats que feiem amb els petits i de la companyia de les professores. Algunes de les activitats realitzades van ser les següents:

Dimecres 12:
  • Participació de les famílies: Taller de ioga.
  • Cançons en anglès.
  • L'estona dels racons: pintura, jocs, fitxes...
Dijous 13:
  • Explicació de contes.
  • L'estona dels racons.
  • Jocs al pati.
  • Coneixement dels insectes.

divendres, 14 de novembre del 2014

programari on-line i programari local

A classe de GTIC ens han ensenyat que els programes segons la manera d'utilitzar-los es poden diferenciar en dos tipus: 


  • Programa local: Són aquells programes que per poder ser utilitzats han de ser instal·lats primerament al nostre ordinador. Per utilitzar-los ha d'haver una instal·lació ràpida i unes acceptacions de tèrmins i condicions.

    



  • Programa on-line: Aquests programes, en canvi, no han de ser instal·lats a l'ordinador per poder utilitzar-los, només amb estar en línea a internet i a la web ja es pot accedir. En molts d'aquests t'has de registrar per utilitzar-los, tot i que en d'altres ni això fa falta. 

       




SETMANA SPRE: Museu MNAC

La segona activitat que vam fer en la setmana SPRE de Blanquerna va ser una sortida el dimarts 11 de Novembre al MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya).




La visita va durar aproximadament una hora i mitja. Ens vam dividir en dos grups, el grup A que va començar la visita a les 15,30h i el grup B que va començar-la a les 16,00h. 
Gràcies a una guia del museu vam poder fer diferents activitats pràctiques segons les escultures que anàvem veient.

El funcionament de la visita va consistir en fer com si nosaltres fòssim nens petits dins del museu. Algunes de les activitats que vam realitzar a partir de les escultures observades van ser:

  • Perspectives de les escultures.
  • Textures de les pedres.
  • Jocs amb plastelina, tot fent formes amb els ulls tancats i amb música de fons com si estiguèssim fent una escultura de fang.
  • Convertir-nos en escultures de metall 

Van ser unes activitats molt interessants, ja que vam poder veure el museu des d'una perspectiva totalment diferent, convertint-nos en nens i aprenent les coses mitjançant explicacions amb una posterior pràctica, cosa que motiva més als infants.

dijous, 13 de novembre del 2014

SETMANA SPRE: Sortida a Collserola

Aquest dilluns dia 10 de Novembre vam iniciar l'anomenada ''Setmana SPRE'' a Blanquerna, una setmana diferent, una setmana on les classes teòriques es van convertir en activitats de pràctica i de reflexió. 

La primera activitat que vam fer va ser una sortida a Collserola, una excursió que vam realitzar els alumnes de primer curs d'Educació Infantil de matí i de tardes. Aquesta sortida va estar relacionada principalment amb l'assignatura d'Educació Física. 

La excursió va consistir en realitzar un recorregut des de l'estació de tren de Baixador de Vallvidriera, fins la estació de Sant Cugat. Vam formar tres grups, tres ''tribus'' que haviem finalitzar el trajecte sense cap ajuda d'orientació per part del nostre professor Txema. Cada tribú va sortir a una hora determinada per no trobar-se entre elles. 

El Txema ens va repartir a cada tribu unes guies amb fotografies i pistes que haviem d'anar seguint durant la ruta per orientar-nos i aconseguir finalitzar-la amb èxit. En aquestes guies també constàven unes preguntes sobre els elements naturals que anàvem trobant durant la ruta, les quals haviem d'anar responent en veu alta durant el camí.

Tot i que la meva tribu es va perdre més d'una vegada, i vam tenir algunes petites dificultats a l'hora d'orientar-nos, finalment vam aconseguir arribar a l'estació de Sant Cugat amb molta satisfacció i havent passat un dia molt divertit.

Va ser una activitat que a mi personalment em va agradar molt, ja que vam haver de tenir companyerisme entre tots, anar a un ritme que cada persona de la tribú anés còmoda, i també vam haver d'orientar-nos nosaltres sols, posar-nos d'acord i prendre decisions sobre per quins camins haviem d'anar.    




Aquí us deixo un video realitzat per la meva companya Laia Soria on trobareu un resum del magnífic dia a Collserola!








dilluns, 10 de novembre del 2014

Descripció d'una companya

Avui m'agradaria ensenyar-vos una descripció que he hagut de fer per classe de COED, on havia de descriure a una companya de classe. Tot i haver mirat poc al públic, estic molt contenta de la meva lectura. Espero que us agradi!


La persona de la que avui us vinc a parlar té vint anys i és de Sabadell. Estudia Educació Infantil a Blanquerna i la seva passió, lògicament, són els nens. Per a mi ella és tota una lleona, i dic lleona referint-me al seu físic, però sobretot parlant del seu caràcter. Aquesta persona té uns ulls que no deixen indiferent a ningú, grans i marrons, uns ulls expressius i impactants que només poden ser propis d’una lleona. A més a més té un bonic somriure difícil d’oblidar. És difícil d’oblidar unes dents tan grans i blanques que poques vegades queden amagades per culpa de la tristesa. Però lo que realment és, difícil no, impossible d’oblidar és el seu cabell, aquests rinxols negres, forts i llargs que em fan que recordar-la encara més com una lleona.
La persona de la que us parlo és, per a mi, el terratrèmol de la classe, una noia que tot i no passar del metre seixanta, aconsegueix ocupar gran part del teu cor amb les seves rialles i la seva felicitat característica. Ella és activa i sincera, viu la vida amb ganes i pocs cops la veureu quieta. També fa teatre des de ben petita i li encanta conèixer gent nova. Però quan s’enfada, apareix de sobte la guerrera que porta dins, i pobre de la persona que hi sigui al costat en aquell moment... A això li dic jo tenir un caràcter de lleona!
La persona que us he descrit va néixer el dinou d’Agost, lo qual la converteix en el signe Leo del zodíac, coincidència? No ho crec pas, estic segura que si hagués nascut animal, seria una autèntica lleona. Ella és la meva amiga Natalia Muñoz, una gran lleona que aconsegueix deixar la seva marca en tothom qui coneix.  





dissabte, 8 de novembre del 2014

L'esforç de cada dia

En aquest video hi ha una clara superació per part de Musharaf, un noi que va deixar de creure en si mateix i gairebé no asistia a classe per la seva tartamudessa. És un video que em va emocionar moltíssim, com també va emocionar el Musharaf als seus companys i professors. Crec que és un molt bon exemple per dir que no tothom va al mateix ritme a l'hora d'aprendre, no tots els alumnes tenen les mateixes facilitats, ja que alguns poden tenir dificultats en determinats àmbits. Tot i això, no s'ha d'abandonar mai. El Musharaf, amb l'ajuda dels seus professors, va aconseguir tenir el valor de llegir un text davant de tots els seus companys de classe, cosa impensable per a ell mesos enrere. 
Al final, el que menys importa és les hores que hagi passat Musharaf i el seu professor intentant superar aquesta dificultat, tampoc importa si ho ha aconseguit amb música o sense, amb més ajuda o amb menys... el que veritablement importa és el resultat, saber que aquest noi està orgullòs d'allò aconseguit i torna a confiar en ell mateix. 
Opino que tots els professors hauríen de tenir aquesta mentalitat, donar-ho tot pels alumnes, trobar maneres de fer-los millorar, de fer que creguin en ells mateixos, que poden fer-ho, que ho faràn... No s'han de limitar a fer el que està preparat, ja que cada nen és diferent i necessita unes determinades coses per sentir-se motivat a voler aprendre i superar-se dia a dia.

Espero que us agradi i us emocioni tant com a mi!


Les RSS

Què són?

RSS és l'acrònim de Really Simple Syndication.




La sindicació a través d'RSS és la nova forma d'accedir a la informació. Serveix per compartir contingut a una pàgina web. S'utilitza per difondre informació actualitzada freqüentment a usuaris que s'han subscrit a la font de continguts.

El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements del web, descarregant-ne només els titulars; també el fet de poder adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai. Per rebre les notícies RSS, la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i un lector RSS.

Aquí podeu trobar una molt bona explicació més detallada sobre les RSS: 


dimecres, 5 de novembre del 2014

Twitter


Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats piulades o tuits) per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid Facebook.
Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina de Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia.
En el moment en que a una persona li agradi el tuit o missatge que penja algú altre, aquella ho podrà "retwittejar" que vol dir tornar-lo a tuitejar, de manera que ara apareixierà el tuit en el seu perfil també.

dimarts, 4 de novembre del 2014

Google Sites





El sites és una aplicació gratuita creada per Google. És una aplicació de la xarxa on es pot compartir informació amb les persones que el creador del site decideixi. Les persones triades pel creador del site poden crear i editar informació dins d'aquest, ja que el creador ha donat aquest permís. És una aplicació senzilla d'utilitzar, jo mateixa ho he pogut comprovar ja que a la nostra classe d'educació física tenim un site creat pel nostre professor Txema Córdoba, on penjem els nostres treballs, les nostres recerques, videos interessants, reptes personals... 

Aquí podeu trobar un molt bon resum de les característiques que formen Google Sites:



En la meva opinió Google Sites és una aplicació molt útil i alhora còmoda ja que amb ella pots compartir informació amb les persones que vulguis i tenir el teu espai amb aquestes persones, on pujar la informació d'una manera més estètica. 

A continuació us deixo l'enllaç d'un Google Sites creat per les meves companyes Natalia, Jennifer, Esther i jo que tracta sobre l'escola inclusiva:





dilluns, 3 de novembre del 2014

Prezi: Injusticia



El programa Prezi és una molt bona eina per fer presentacions, amb la qual es poden exposar i compartir idees sobre un llenç virtual. Una de les característiques més destacades d'aquest programa és el seu zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació.
En una presentació de Prezi és molt important escollir una fotografia amb bona qualitat ja que alhora d'ampliarla i aprofundir en ella, ha de veure's de manera clara.
Prezi és un programa que es troba a internet, per tant per utilitzar-lo s'ha de tenir accès a una red d'internet. D'altra banda, les presentacions creades també es poden descarregar com un arxiu per així poder obrir-les en qualsevol lloc i moment.

La meva companya Natalia Muñoz i jo vam fer una petita prova amb el programa Prezi. El tema del qual va tractarla nostra presentació va ser la injusticia. Vam escollir una fotografia del que nosaltres creiem que aquesta paraula podia significar, i la vam complementar amb unes paraules que feien referència a aquesta.

Amb aquest petit Prezi vam poder posar en pràctica tot allò après sobre programa en la classe de GTIC i alhora vam poder expressar un dels molts significats de la paraula injusticia.