dimarts, 25 de novembre del 2014

Viquipèdia



Viquipèdia és una enciclopedia lliure la qual està editada colaborativament. Consta de més de trenta set milions d'articles en més de dues-centes vuitanta set llengües, articles que han sigut redactats per voluntaris d'arreu del món. 

Viquipèdia ha estat traduida en gran quantitats d'idiomes. Tothom pot editar un article per millorar-lo, pot traduir-lo, corretgir faltes, classificar-los en temes o modernitzar-lo si ja no està adequat a l'actualitat. Per tant és un lloc web on hi participa infinitud de persones. Però només les persones que estàn registrades poden crear articles en la versió d'anglès, eliminar articles que creguin que no són útils o ben redactats i fins i tot bloquejar pàgines. 

Viquipèdia s'ha convertit en una de les fonts triades arreu del món per recollir informació per estudiar o realitzar treballs, però s'ha de tenir molt en compte, ja que Viquipèdia, tot i ser una molt bona font d'informació no és cent per cent fiable. El fet de que tothom pugui ser capaç de redacatar o editar un article, provoca que pugui haver-hi errors comès sense cap intenció o fin i tot per fer ''vandalisme''. Hi ha hagut casos d'aquests vandalismes on algunes persones canvien informacions de la Viquipèdia per informacions falses i fins i tot grosseries. Per sort les edicions que es fan a aquest lloc web han de ser revisades eventualment, cosa que provoca observar aquest vandalisme i automàticament eliminar-lo.
Tot i així, en comptes d'agafar la informació directamente de Viquipèdia com a primera i única opció, seria aconsellable comprovar aquesta informació amb altres fonts com poden ser llibres, documentals etc. 

Viquipèdia ha guanyat la popularitat arreu del món ja que es troba entre els deu llocs web més utilitzats i és considerada la enciclopèdia lliure més gran del món. Gràcies a Viquipèdia podem accedir a gairebé qualsevol informació que necessitem amb només uns sols clicks. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada