dijous, 20 de novembre del 2014

PowerPoint

PowerPoint és un famós programa per realitzar presentacions. Aquest programa és molt utilitzat tant en terreny comercial, educatiu, etc. Les presentacions de PowerPoint es caracteritzen per ser esquemàtiques, amb poca lletra, amb videos i/o imatges i fàcils d'entendre. Una característica d'aquest programa són les animacions, cosa que pot animar la conversació amb algún moviment de lletra o imatge.

Tot i ser un programa conegut per gairebé tothom, a classe de GTIC vam poder aprendre coses que no sabíem del PowerPoint, com per exemple els úsos que podem donar-li, que en són majoritariament dos:


1. Ús tradicional
2. Ús creatiu i multimedial


Entrant en aquest enllaç podreu accedir a un document del nostre professor Jordi Simón per saber-ne més sobre aquests dos tipus d'úsos:




Per ajudar-vos a ràpidament a utilitzar aquest programa m'agradaria mostrar-vos allò que PowerPoint permèt afegir a les seves presentacions:

Al entrar en el programa, trobarem sempre l'espai on hem de treballar, la diapositiva. La diapositiva és el lloc on hem de plasmar allò que volem que hi aparegui en la nostra presentació, la lletra, les imatges etc. A dalt de tot és on es troben totes les eines per passar de realitzar una presentació bàsica a una de ben preparada. Primerament en inici trobem les eines bàsiques per canviar la lletra, el seu color, la grandària, el tipus... A més a més trobem fletxes i altres formes per introduir-les en la nostra presentació. Al haver-hi poca lletra és molt comú utilitzar-les per unir conceptes. 




Deixant a un costat la part d'inici, si cliquem a la pestanya següent, la pestanya d'insertar, podrem observar que és allà on podem afegir-hi a la nostra presentació fotografíes, lletres de WordArt, videos i fins i tot audios. 




PowerPoint a més a més ens permet, clicant a ''diseño'', insertar fons de colors a les nostres presentacions:




Les transicions són els efectes visuals i/o sonors que apareixen entre diapositiva i diapositiva. Aquest programa ens permet utilitzar molts tipus de transicions només clicant a la pestanya de ''transiciones'' i escollint la que més ens agradi.




Les animacions, en canvi, són l'efecte visual i/o sonor que otorguem als objectes com per exemple les imatges, els videos i/o les lletres. Aquests efectes poden aparèixer a l'entrada de l'objecte o bé al final si es desitja. Per insertar una animació, clickem a la pestanya ''animaciones'' i escollim la que més ens agradi. Un cop escollida podrem triar en quin moment volem que aparegui i amb quina duració. 




Aquestes són les característiques bàsiques i principals del programa de presentacions PowerPoint, espero que us hagi servit d'ajuda! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada