dilluns, 27 d’octubre del 2014

Com parlar bé en públic


M'agradaria compartir amb vosaltres el llibre 'Com parar bé en públic' escrit per Joana Rubio i Francesc Puigpelat. És un llibre que, com bé diu el seu títol, ensenya als seus lectors molt bones eines per poder comunicar-nos fàcilment i amb èxit davant d'altres persones. Algunes d'aquestes són acceptar el nostre nerviosisme, és normal tenir nervis i hem d'assimilar-ho. No hem d'intentar eliminar aquests nervis ja que és impossible, però si hem d'aconseguir tenir-los sota control. 
També és aconsellable preparar el discurs cuidadosament i amb temps, ja que una mala preparació del nostre discurs amb grans nervis farà que el resultat no sigui el desitjat. Més consells són relaxar el cos per aconseguir tenir una respiració tranquil·la i adequada per així poder realitzar les pauses que tot discurs necessita. 
És bó a més a més, portar un guió-esquema amb allò que explicarem, ja que si pel contrari no ho fem i decidim tenir en mà el full on trobem tota la informació, la conseqüència serà tenir la tentació de mirar el full, llegir i finalment apartar la mirada del públic, cosa que no hem de fer mai ja que sempre ha d'haver-hi feedback amb el públic. 
Una altra tècnica que també crec que és important és controlar el nostre cos, ja que molts cops ens creiem que només comuniquem amb la nostra veu i les nostres paraules, però hi ha molt més que la comunicació verbal. Del que ens parla el llibe és de la comunicació verbal, tot allò que pot comunicar la nostra mirada, les mans, el moviment de la nostra boca i les nostres cames i fins i tot la nostra postura corporal. 

Hem de saber que la comunicació oral és molt important en el nostre dia a dia, ja que tot i no voler-ho ens comuniquem i ens expressem moltíssims cops al dia, de totes les formes i amb tot tipus de persones, per tant comunicar-nos de manera correcta és imprescindible. Després d'haver llegit aquest llibre, crec que tothom pot arribar a ser un bon comunicador si es treballa bé i de manera diària. La meva opinió és que no tothom té la mateixa facilitat per comunicar-se, algunes persones tenen aquesta capacitat més desenvolupada que d'altres, però tothom té l'oportunitat de millorar-la amb esforç i pràctica.

  
Us recomano que el llegiu ja que és necessari i en la meva opinió, molt important per aquesta carrera d'educació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada