dijous, 23 d’octubre del 2014

Land art: Estimant la natura

Avui m'agradaria compartir amb vosaltres una activitat que vaig tenir l'oportunitat de fer a classe d'educació visual i plàstica. Aquesta activitat tractava de fer una obra de ''Land Art''.
Una de les definicions on s'explica que és el Land Art és la següent:

''El Land art, o art de la terra és un moviment artístic que sorgí als Estats Units d'Amèrica a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inextricablement relacionats. Es refereix també a un art creat en la naturalesa, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra. 
Robert Smithson l'anomenà Earthworks (treballs de la terra). Les escultures no es situen en el paisatge, sinó que el paisatge és el mitjà de la seva creació. La seva finalitat és produir emocions plàstiques en l’espectador que s’enfronta a un paisatge determinant. El principi fonamental de Land Art és alterar, amb un sentit artístic, el paisatge, per produir el màxim d’efectes i sensacions a l’observador''

Vam fer diferents grups i ens van donar unes setmanes per pensar, crear i exposar la nostra obra de Land Art. El meu grup, format per les meves companyes Laia Soria, Natàlia Muñoz, Mireia Mateo i Laura Nuñez, vam tenir dues o tres idees clares des de que vam saber d'aquest activitat. 
Finalment ens vam decidir per la següent, la qual vam anomenar ''El camí de la vida'':



En la nostra obra podem observar un collaix de tres fotografies, on es veu el següent procés: 
Primerament hi ha uns peus que caminen per sobre d'uns preciosos i suaus pètals, representant així, la vida tranquila i fàcil que a vegades ens fan creure. 
''La vida es un camino de rosas'' és una frase que resumeix bé la primera fotografia.
Seguidament, els peus paren i veuen com els pètals començen a volar en la segona fotografia, representant l'inici de la duresa de la vida, passant de les coses bones a les coses dolentes en qüestió de segons. 
Per últim, en la tercera fotografia els peus ja no caminen sobre aquells pètals tant suaus del principi, sinó que caminen sobre unes fulles seques i punxagudes que fan molt de mal. És concretament aquí on veiem que no tot és el camí de roses del principi, que en la vida trobem també molts moments que ens fan mal però que hem de superar i seguir endavant. 

Va ser una activitat molt bonica, i la vam finalitzar amb molt bones sensacions per haver pogut representar allò que voliem, sense la necessitat de parlar ni escriure, només amb elements de la naturalesa. 


Proveu de fer Land Art, estic segura que també podeu crear coses molt emocionants! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada