dijous, 30 d’octubre del 2014

Identitat digital: cura de les nostres dades

Com bé ens diu Joan Ferrés en el seu llibre Video i Educación, estem arribant a la tercera onada, l'era electrònica. És per això que hem d'estar més alerta que mai a la informació que pujem a les xarxes, ja que qualsevol persona podria accedir-hi. Moltes persones s'estan acostumant a les xarxes com si fóssin un diari personal on poder explicar-ho tot, però no hem d'oblidar que aquesta informació o aquestes fotografies i demés poden ser agafades, manipulades i distribuides sense adonar-nos-en. És per això que hem de tenir cura de totes les nostres dades i utilitzar internet amb precaució, tenir la nostra privacitat i la nostra intimitat. 

Nosaltres com a futurs mestres també hem de tenir en compte quina classe d'informació i/o arxius pujem a les xarxes, ja que cada cop és més habitual que els caps d'un treball s'endinsin en les xarxes per conèixer més d'aquella persona que estan a punt de contractar. És en aquest moment on hem de pensar i saber que és el que volem que vegi el nostre cap sobre nosaltres, que és allò que em pot perjudicar si deixar d'estar en la meva intimitat.

Algunes de les pàgines més utilitzades són Facebook i Twitter, per tant hem de vigilar quines coses comuniquem en aquests llocs web. Sería aconsellable no tenir-ho obert al públic en el cas de Facebook i tenir cura dels nostres escrits en el cas de Twitter. 
A més a més també es important vigilar amb les contrasenyes que decidim tenir en les webs on ens registrem, evitar constrasenyes fàcils o relacionades amb dates de naixement.  

L'era electrònica és una molt bona època per descobrir i gaudir de les tecnologies, però sempre amb precaució, privacitat i cura.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada