dilluns, 1 de desembre del 2014

Wordle: Núvols de paraules

Els núvols de paraules (tag cloud word cloud en anglès) s'utilitzen per representar un text o document de manera condensada. El funcionament d'aquests núvols consisteix en jugar amb la grandària i el color de les paraules. El que es vol amb ells és que la gent es fixi en les paraules claus, les paraules més importants, per tant, aquestes apareixen de amb una grandària superior a les altres o bé amb un color diferent. 

Entrant a aquest enllaç trobareu informació interesant sobre els núvols de paraules, com per exemple un resum de l'estudi del perquè les persones útilitzen tant aquesta manera d'ordenar o col·locar paraules: 





Wordle és un programa online on es poden crear núvols de paraules. Primer tries el text que vols transformar en núvol de paraula i el copies. Ell mateix farà el núvol segons la informació que hi hagi en el text, per exemple: quantes més vegades es repeteixi una paraula del text seleccionat, més gran la farà dins del núvol, ja que això indica que és de les més importants.

Un cop fet el núvol, cada persona pot triar l'estètica d'aquest escollint els colors, l'estil de lletra, el color de fons, extreure les paraules que tú no consideris necessàries, etc.






En aquesta pàgina Web podreu trobar més informació sobre el funcionament de Wordle:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada